Новости

Оголошено конкурс на кращий логотип міста «Чернігів. Місто легенд!»

Оголошено конкурс на кращий логотип міста «Чернігів. Місто легенд!»Оголошено конкурс на кращий логотип міста  «Чернігів. Місто легенд!», що  проводиться за ініціативи виконавчого комітету «Великої Чернігівської двадцятки» спільно з «Design tomorrow» при підтримці об’єднання «Громадська думка»

     19 серпня 2010 в прес-залі УНІАН під час чергового засідання дискусійного клубу «Експертна думка» на тему: «Брендінг міст та регіонів України як стратегія залучення туристів та інвесторів», було оголошено конкурс на кращий логотип міста «Чернігів. Місто легенд!»

     Громадськість вже давно обговорює брендінг міст. Історія кожного міста, її неповторний характер, незмінні асоціації з великими особистостями — все це може забезпечити місту унікальне місце в смисловому просторі. І проте, сьогодні більшість міст України не мають повноцінного бренду з впізнаною і улюбленою її жителями системою візуальної ідентифікації (логотип і все, що до нього вважається). Більш того, більшість перспективних і цікавих міст абсолютно невідомі за кордоном, а значить, міста недоотримують туристів, інвестиції і інші блага.

     Чернігів  – одне з небагатьох міст України, де знайшлась ініціативна група  людей, що взялася об’єднати громадськість  міста навколо ідей збільшення його популярності через створення бренду міста. Мета – зробити Чернігів туристичним центром України з активно працюючою економікою та високим рівнем  життя людей. Ініціаторами цього руху стала «Велика Чернігівська двадцятка» при підтримці об’єднання «Громадська думка» (м. Чернігів), а допомогти їм в цьому долучився оргкомітет конкурсу молодих дизайнерів «Design tomorrow».

     Першим  кроком на такому шляху стало оголошення конкурсу на кращий логотип міста «Чернігів. Місто легенд!».

     Завдання  конкурсу, залучити максимальну кількість молодих креативних  дизайнерів  до розробки символів, які  стануть основними під час проведення різних заходів, як на рівні міста, так і на Всеукраїнському і міжнародному рівні. Ці символи також пропонуватимуться іншим недержавним і державним організаціям, установам для використання в заходах, які відповідають всім канонам просування і пропаганди міста Чернігів,  як  «Міста легенд»

     Учасники:

Учасниками конкурсу можуть бути рекламні агентства, креативні студії, а також молоді і досвідчені дизайнери.

      Вимоги:

1.  Ідея, яка  має бути передана за допомогою  логотипу, наступна: “Чернігів –  місто з ідеальним географічним місце розташуванням, місто з унікальною історією, «місто легенд».

3.  Логотип  символізує і несе загальну  ідею бренда і невід’ємною його  частиною є слоган «Чернігів. Місто легенд»

Технічні  вимоги:

1.  Графічне  для Файлу зображення (*.jpg), не  менше  500х500 пікселів, розміром  не  більше 300 kb;

2. Оригінальні  версії логотипу   в разі  перемоги мають бути  надані  у форматі векторної графіки  (*.cdr)

Відбір:

    Для участі в конкурсі необхідно прислати заявку в довільній формі на адресу електронної пошти [email protected]. На всі надіслані повідомлення, які стосуватимуться суті конкурсу, буде надано відповідь та надіслано більш детальний опис бачення бренду.

    Варіант логотипу необхідно надіслати до 05 жовтня 2010 року (включно) на адресу електронної пошти [email protected] разом із заповненою анкетою учасника Конкурсу. Всі роботи, подані на Конкурс, будуть виставлені на веб-порталі  www.gorod.cn.ua впродовж 05-10 жовтня 2010 року, де за принципом суспільного голосування будуть визначені фіналісти, з яких Конкурсна комісія вибере переможців. Переможці конкурсу будуть визначені до 15 жовтня 2010 року.

Comment here