29 червня в приміщенні прес-центру обласного УМВС пройшла прес-конференція за участю начальника ВДАІ УМВС України в Чернігівській області полковника міліції  Олександра Олександровича Єршова.

Тема прес-конференції – діяльність підрозділів Державтоінспекції Чернігівської області в 2010р та взаємодія  Державтоінспекції Чернігівської області з представниками засобів масової інформації.

Олександр Єршов у спілкуванні з журналістами акцентував увагу на роботу що провидиться Державною автомобільною інспекцією для гарантування рівних прав усіх учасників дорожнього руху, а також недопущення використання окремими водіями різноманітних документів (карток, перепусток, візитівок керівників державних органів та органів виконавчої влади), які усупереч вимогам законодавства містять прохання щодо сприяння у безперешкодному пересуванні автомобільним транспортом територією України.

Олександр Олександрович звернув увагу, що на даний час не існує жодного офіційного документа, який дає право водієві уникнути відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. А тому особи, які намагаються вплинути на інспекторів ДАІ за допомогою так званих «спецперепусток» і «ксів», будуть притягатися до відповідальності на загальних підставах.

Начальник ДАІ області також зазначив, що робота у цьому напрямку проводиться Державтоінспекцією постійно.

На початку 2010 року проводилась загальнодержавна операція по виявленню та вилученню таких документів. Кількість вираховується не тільки штуками, а й кілограмами.

На Чернігівщині було виявлено 41 документ, який предьявлявся працівникам ДАІ  з метою уникнення адміністративної відповідальності.

Окрім цього Олександр Єршов відповів на запитання представників преси.